LØRDAG
8. OKTOBER
20:00

Rymden – Bugge Wesseltoft/Dan Berglund/Magnus Öström

Kjøp billett

Bugge Wesseltoft med supertrio. Fra melodisk og lyrisk triosamspill til kraftfull progjazz.

Supertrioen Rymden har gått sin seiersgang i inn- og utland de siste årene. Med sin melankolske og atmosfæriske låtskriving, dramatisk ladede rytmer og virtuost jazzspill av høyeste klasse er det ikke rart at mange har lagt sin elsk på den svensk/norske romfartsjazztrioen.

Musikken, melodiene og rytmikken viser et erfarent band som uanstrengt går sømløst fra det lavmælte og lyriske til kraftfull progjazz og glisende fine låter. Tre glitrende solister til tross: her står det kollektive i sentrum, og det er lett å høre at de har det morsomt sammen. 

Etter å ha jobbet i årevis i alle mulige konstellasjoner, fra solojobber til store ensembler, ønsket pianist Bugge Wesseltoft å gå tilbake til pianotrioformatet. «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) har lenge vært tangentmesterens credo – Rymden ble Wesseltofts løsning. Sammen med Dan Berglund (bass) og Magnus Öström (trommer) har Wesseltoft klart å skape nye utrykksrom for pianotrioen.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk, elektronica, post-rock og indie.