ONSDAG
12. APRIL
20:00

Jarle Obrestad med band – «Ude eller inne?» – albumslepp

Kjøp billett

«UDE ELLER INNE?» Det er tittelen på Jarle Obrestad sitt nye soloalbum. Albumet har 12 låter med stor bredde og variasjon i tekst og musikkuttrykk. Her kan en finne alt fra up-tempo låter, med glimt i øye, til rolige låter som kan gi rom for stillhet og refleksjon.

Obrestad samarbeider med tekstforfatter og poet Helge Torvund. Han har dette å si om Helge sine tekster; «Helge sine tekster gir meg en følelse av nærvær. Tekstene gir meg inspirasjon til å leke og lage melodier, spille inn musikken og gi de ut i CD form til et lyttende publikum.» De to har skrevet to tekster i lag, «Tebage te dæg» og «Ude eller inne», mens låten med tittelen «Dæ går seg te» har Obrestad skrevet.

Det er 2 år siden albumet «Jæricana» kom ut. Albumet fikk terningkast 5 av Geir Flatøe i Stavanger Aftenblad, og Jan Ivar Høgrud i Radio Modum skrev i sin anmeldelse av albumet: «Samarbeidet mellom Jarle Obrestad og Helge Torvund er helt klart en formel som virker og det er her jeg vil låne et berømt sitat fra idrettens verden: Never Change A Winning Team. Det disse to kunstnerne tilfører hverandre er vakre og poetiske tekstlinjer og nydelige melodier som går hånd i hånd. De har stukket fingeren dypt i Jærsk jord og gir oss en kulturell reise med fortellinger om kjærlighet, naturen, fargerike personligheter, sterke bånd til lokalmiljøet og livet i det store og hele. Dette er samarbeid på aller høyeste nivå etter min mening og man kan jo håpe at de fortsetter å gi oss musikalske perler i lang tid fremover. Når herrene Obrestad og Torvund kommer sammen og leverer det som må kunne betegnes som kulturskatter av noen låter er det en god grunn til å lene seg tilbake i godstolen og bare nyte de øyeblikkene av storhet som de gir oss. Her får du visesang sterkt knyttet opp til folkrock og Americana»

Medvirkende på albumet er Ørjan Kjos (bass), Arne Bekkeheien (trommer/perkusjon), Øystein Knaus Fosshagen(fiolin/mandola/banjo), Kjell Gudmestad (pedal-steel), Lars Ole Bergesen (fiolin), Miriam Hodne Obrestad og Inger Elisabeth Dåsvand (kor).

Alle er med på konserten i Storstova og da vil også Erlend Egeberg Aasland være med.

Opptak og miks: Jørgen Manke i Storyteller recording Produsent: Jørgen Manke Mastering: Pete Mayer London CD cover design: Jørgen Manke.

Foto: Tore Aasland