FREDAG
30. SEPTEMBER
19:00

Britt-Synnøve Johansen «Mørk salong»

Kjøp billett

Hør Britt-Synnøve Johansen fremføre sin nye utgivelse, «MØRK SALONG» 

I mange år har Britt-Synnøve sunget og oversatt andres sanger. Hun har arbeidet mye innenfor den franske chanson-tradisjonen med lidenskapelig, temperamentsfull musikk, både i ord og toner. Med stor suksess har hun tolket bl.a Edith Piafs musikk på sin egen karmøydialekt. Det har Britt-Synnøve elsket hvert minutt av, men nå har hun gått et skritt videre med utgivelsen «MØRK SALONG»

Den er etterspurt denne utgivelsen. I løpet av pandemien har Britt-Synnøve klart å holde det gående mellom nedstenginger og nedskaleringer. For helt ned til 20 publikummere har hun holdt konserter med franske chansons hvor hun også med stor suksess har prøvd ut nyskrevne melodier og tekster.

Publikum har etterspurt en utgivelse av disse litt franske, men likevel så norske sangene. For selv om musikken på platen er stekt inspirert av en gammel fransk musikktradisjon, drar valg av instrumenter, arrangementer og den norske språkdrakten disse sangene til Norge og Vestlandet.

Sammen med sitt lille, eminente orkester tas publikum med inn i en verden som kanskje finnes, som kanskje ikke finnes. Inn en mørk salong på 20-tallet. Med tekster som forteller historier om levd liv, tap og seire.

Samtidig trekker Britt-Synnøves tekster linjer til vår samtid, til hvor vi bor og hvem vi er. Vår natur. Kaldt, vestnorsk morgenlys som kryper over karmen en mandag i mars, stråler inn mellom furustammer og treffer skogens mørke bunn. Til eget liv, til mellommenneskelige forhold. Om å miste, finne, lengte. Om å leve her, i tiden vi er i. Om håp.

«MØRK SALONG» er en utgivelse med nyskrevet, norsk musikk på klingende vestlandsdialekt. Sanger som tar lytteren med fra kabaret til soaré, fra glede til sorg. Fra latter til tårer, fra lykke til sjalusi.
Alt en kan finne i en mørk salong. Alt en kan finne i eget liv.

Konserten er eit samarbeid med Jæren Senioruniversitet.

Tekster: Britt-Synnøve Johansen Melodier: Ragnvald Wernøe

ORKESTERET:
Tangenter: Rasmus Solem
Kontrabass: Magnus Røed Haugland
Gitar/strengeinstrumenter: Allan Vigre
Fiolin: Bjarte Mo