ONSDAG
12. OKTOBER
19:00

Amerikansk armageddon – Thomas Seltzer

Kjøp billett
Da rasende Trump-tilhengere en januardag i fjor stormet Den amerikanske kongressen for å hindre overføringen av presidentvervet til Joe Biden satt en hel verden med hakeslepp og trodde ikke sine egne øyne.
 
Og på tv-nyhetene den kvelden sto anerkjente statsvitereog USA-eksperter og erklærte hvor sjokkert og overrasket de var – akkurat som de var daTrump vant valget i 2016.
Med NRK-dokumentaren «I Hillary og Donalds bakgård», som ble sendt kvelden før valget i 2016, var Thomas Seltzer en av ytterst få i verdens såkalte mainstream media til å forutse Trumps seier den gang, og han var heller ikke overrasket da han så scenene utspille seg i Washington DC den dramatiske januar-dagen i fjor.
 
I dette foredraget forteller han hvorfor han så dette komme, og hvor han ser sitt fedreland USA og det amerikanske prosjektet gå videre herfra.
 
Det er ingen lystig fortelling, men desto viktigere pensum for enhver nordmann som gjerne vil forstå dette merkelige landet ivest, som vi alle trodde vi kjente så godt.