MANDAG
20. MARS
19:00

Abid Raja // Min skyld – En historie om frigjøring

Kjøp billett

Dette er et åpenhjertig foredrag om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Fortellingen om hvordan han måtte skjule smertene og handikappet han ble født med, skjule seg for volden og mobbingen – og for kjærligheten til den han elsker.
Få et innblikk i Abid Rajas fortid, og hans reise til å bli en velkjent politiker som gjerne er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

 
Hvordan frigjøre seg fra de vonde følelsene? Og hva har gitt Abid Raja styrken til å komme så langt i livet, som han har? Foredraget gir håp om at vi kan vinne over det vonde, og inspirer til positiv fremgang. Foredraget er basert på boken «Min skyld – en historie om frigjøring»

Abid Raja er en norsk jurist og politiker for Venstre, som har vært stortingsrepresentant for Akershus siden 2013. Fra 2020 ble han nestleder i partiet. Han var kultur- og likestillingsminister i Regjeringa Solberg fra januar 2020 til oktober 2021.

Raja er født og oppvokst i Oslo. Han ble cand.jur. fra Universitetet i Oslo i 2001 og tok mellomfag i kriminologi i 2000. Raja studerte menneskerettigheter ved University of Southampton i 2000 og tok en mastergrad i forskningsmetodik innen vitnepsykologi ved University of Oxford i 2004.

Før Raja ble heltidspolitiker jobbet han som advokat i mange år, var nemndleder i Utlendingsnemnda, jobbet som politiadvokat og var utsendt som diplomat ved den norske ambassaden i New Delhi.

Politisk har Raja alltid vært opptatt av å skape samhold og fellesskap, til å inspirere, og til å bygge mentale broer mellom majoritetssamfunnet og nye landsmenn, og han er en aktiv og kjent samfunnsdebattant på flere arenaer.