Tønes


Henter programmet...

Tønes, en av landets beste låtskrivere. Tønes følger opp ep-en "Ikkje Mogna" Med høstalbumet "Sesong fire". Det handler om de små tingene som gjør at vi både husker og ignorerer hverandre, og om sammenkomster med ulik grad av suksess.

 

Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere. Som tekstforfatter vil flere faktisk påstå at han er i en egen klasse, og det på flere måter.

Tønes følger opp ep-en "Ikkje Mogna" Med høstalbumet "Sesong fire". Det handler om de små tingene som gjør at vi både husker og ignorerer hverandre, og om sammenkomster med ulik grad av suksess.

 

Tønes har fulgt opp den doble Spellemannsvinneren «Sån av Salve» med albumet «Vindbrest» En samling sanger om uanmeldte besøk, fryktelige utslett og klare farger. Blant annet. Første singel, Dråba I sjøen, var A-listet på P1 flere måneder.

Vindbrest har fått terning 6 i Dagsavisen og Stavanger Aftenblad, terning 5 i blant annet Aftenposten, Fædrelandsvennen og Adresseavisen - og strålende omtaler i aviser som ikke triller terninger, så som Dagens Næringsliv og Vårt Land. Albumet gikk rett inn på andreplass på VG-lista etter bare to dager i salg.

Vindbrest-turnéen våren 2015 ga blant annet to utsolgte Sandnes kulturhus, to utsolgte Tou Scene i Stavanger – i tillegg til fult hus i alt fra Egersund, Haugesund, Suldal til Rockefeller i Oslo.

Avisene sier «Det er ikke bare en stor låtskriver, det er en stor artist som får til noe sånt.»

Dagsavisen «Skaff deg Tønes-billett»

Stavanger Aftenblad «Det skal godt gjøres å lage bedre plate på norsk i år.»

Adresseavisen «Klarer bedre enn noensinne å få de hverdagslige situasjonene til å handle om mellommenneskelige ting..»

Dagens Næringsliv «En liten kunstopplevelse.» VG

For Tønes er fremdeles Frank Tønnesen. Fra det lille stedet Sokndal. Selv om han er i en helt egen klasse.

 

Varighet ca 60 min